Hvornår Blev Fodbold Opfundet?

Pexels.com

Det er er af de mest populære sportsgrene og du har nok enten set det eller selv spillet det før. Det drejer sig om fodbold. Har du undret dig hvornår man startede med at sparke til en genstand, som er siden blevet så populært? Find svaret forneden.

Det tør ikke siges med sikkerhed hvem der opfandt fodbolden, da der er mange oldgamle sportsgrene der minder om fodbold.

Spillet blev spillet på forskellige måder alt afhængigt af hvilket land man var i. Det menes at Kina har spillet en form for fodbold for mere end 2000 år siden. 

Oltidens grækere spillede også en form for fodbold hvor de også dystede med bolde, dog mindre taktisk. Det startede med at grækerne spillede fodbold med menneske hoveder efter krigene.

Den fodbold vi kender idag med diverse regler stammer fra England, som i 1886 grundlagede The International Fo Association, også kendt som FA idag. 


Det var dem der skabte de fodboldregler vi kender idag, med f.eks. at spillerne ikke må tage bolden med hænderne på nær målmanden.

I takt med den britiske kolonisering i verden, bragte det fodbolden til Danmark og resten af Europa. Den første danske fodboldklub blev oprettet i 1878, men gik efter kort tid i opløsninger igen.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at til gode se. avXperten. Der kan finde mange forskellige produkter såsom samlemuffer og mange andre el-artikler. Tak til avXperten det betyder meget for os.

Hvad betyder gult kort i fodbold?

09:53 - 04.11.2022

Hvor streamer man fodbold?

12:54 - 21.01.2022

Hvor blev fodbold opfundet?

12:01 - 24.08.2021